PSV legt het af tegen Ajax: "Heel simpel, geen gezeur"

17 maart om 19:45

In aanloop naar PSV-Ajax worden beide teams met elkaar vergeleken. De Amsterdamse club nodigde voor de aanvalslinie voormalig Ajacied Andy van der Meijde uit om zijn oordeel te openbaren.

"Op rechtsbuiten hoort voor mij honderd procent El Ghazi te spelen. El Ghazi is een klassieke rechtsbuiten, die we niet veel hebben in Nederland. Hij hoort gewoon te spelen, heel simpel, geen gezeur. Als we de rechtsbuitens van PSV en Ajax vergelijken zijn we snel klaar. Narsingh is een leuke voetballer, maar ik denk dat El Ghazi wel een stuk beter is dan Narsingh", zegt Van der Meijde tegen Ajax TV.

Ook de steeds beter wordende Ajax-spits Arkadiusz Milik en Luuk de Jong worden langs te meetlat gelegd. "Milik wordt steeds beter en gaat steeds meer scoren. In het begin hadden veel mensen twijfels over hem, maar hij doet het goed. Luuk de Jong vind ik voetballend niet echt super. Hij is wel gevaarlijk in de zestienmeter. Ik moet zeggen dat De Jong op dit moment wel voor staat op Milik. Ik hoop dat Milik dit hoort en denkt: hier moet even verandering in komen", zegt Van der Meijde lachend.

"Younes doet het goed, ik vind hem een goede voetballer. Hij heeft zijn waarde wel bewezen. Je ziet dat hij veel potentie heeft en dat hij nog beter kan. Als hij aan de bal is gebeurt er altijd wat." PSV heeft meer problemen op linksbuiten, waardoor spits Locadia op de flankpositie speelt. "Locadia wil helemaal geen linksbuiten spelen, maar wil ook niet op de bank zitten. Ik ga dan voor Younes, zeker weten", besluit Van der Meijde.