"Nu gaat het over mij, morgen over Klaassen en overmogen over Milik"

17 maart om 22:17

Riechedly Bazoer kan dit seizoen steevast rekenen op een basisplaats in de hoofdmacht van Ajax. De jongeling, die al liet weten zichzelf nog niet als de leider van Ajax te beschouwen, werkt stoïcijns en op zijn eigen manier door om de top te bereiken.

In de jeugd bij PSV, waar Bazoer er vaak met kop en schouders bovenuit stak, waren zijn toenmalige trainers van mening dat de middenvelder prikkels nodig had. Het vervroegd overplaatsen naar een hoger elftal was een prikkel die Bazoer in de jeugd veelal is toegediend. "Ik heb wel prikkels nodig, dat klopt. Het was altijd lekker om op een hoger niveau te spelen, om daar gewend aan te raken", aldus de negentienjarige Utrechter in gesprek met Ajax Life.

"Of ik nu ook nieuwe prikkels nodig heb? Het gaat hartstikke snel, maar ik heb nog voldoende te leren bij Ajax 1. Anderhalf jaar geleden speelde ik nog bij Jong Ajax, nu ben ik basisspeler in het eerste elftal. Dat is al een flinke prikkel."

Ondanks dat Bazoer iets langer dan een jaar onbetwiste basisspeler is bij Ajax, wordt hij al veelal gelinkt aan Europese topclubs. "Ik word er eigenlijk een beetje moe van dat al die namen steeds in de media verschijnen. Ik voel me goed bij Ajax, heb nog een contract tot 2020", aldus Bazoer, die van mening is dat de geruchten met een korreltje zout genomen kunnen worden. "Nu gaat het over mij, morgen over Davy Klaassen en overmogen over Arek Milik. Je moet die geruchten niet serieus nemen."