Dit was de ochtend: Hendrix kon naar Ajax, zes eredivisionisten in Categorie 1

18 maart om 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Hendrix kon naar Ajax
Ajax heeft in het verleden geprobeerd om, in navolging van Riechedly Bazoer, ook Jorrit Hendrix naar Amsterdam te halen. Dat vertelt Ed Schatorie, trainer van Hendrix bij zijn oude club SV Panningen. De overstap ketste echter af. Schatorie legt uit waarom. (PSVPrimeur)

Zes Eredivisie-clubs in Categorie 1
De KNVB heeft de categorie-indeling van betaald voetbalclubs naar buiten gebracht. Liefst tien clubs zitten in Categorie 1, de categorie met het meeste toezicht. Daaronder vallen zes Eredivisie-clubs en vier Jupiler League-clubs.

Van Gaal onder vuur bij clubiconen
Roy Keane is allesbehalve te spreken over de prestaties van Manchester United, dat na donderdagavond weer een prijs kan schrappen. Liverpool schakelde de manschappen van manager Louis van Gaal uit in de Europa League. Ook Paul Scholes laat van zich horen. (BT Sports)

Eeuwige rivalen met elkaar op de vuist
De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool werd niet alleen op het veld uitgevochten. Tijdens en na de wedstrijd waren er verschillende akkefietjes tussen de aanhang van Liverpool en Manchester United. Eén vechtpartij werd op beeld vastgelegd. (The Daily Mirror)

Details kleedkamerruzie Zlatan-Van der Wiel lekken
Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel kregen het in de rust van de kampioenswedstrijd van Paris Saint-Germain met elkaar aan de stok. Ondanks dat PSG op een ruime voorsprong stond, zette Zlatan de rechtsback op scherp. Het gesprek tussen de twee is uitgelekt. (L’Equipe)