Aissati heeft tip voor oude bekende De Boer: "Hij moet Nouri laten debuteren"

18 maart om 12:12

Ismail Aissati speelde in het verleden voor zowel Ajax als PSV. De middenvelder zorgde er in 2012 hoogstpersoonlijk voor dat Ajax de topper tegen de Eindhovenaren wist te winnen. Toch was trainer Frank de Boer destijds resoluut over Aissati. "Zolang ik er zit, heb ik hem niet nodig". De Marokkaans international koestert naar eigen zeggen geen wrok jegens De Boer. 

De speler van Terek Grozny heeft zelfs een tip voor zijn voormalig trainer. Aissati vindt dat De Boer de kans moet geven aan Ajax-talent Abdelhak Nouri. Nouri, die al jaren te boek staat als het grootste talent van De Toekomst, moet vooralsnog zijn minuten maken bij de beloften. Aissati speelde onder De Boer ook een periode bij Jong Ajax. "In die tijd was ik niet gefocust om terug te keren bij het eerste. Achteraf gezien was het een goede les voor me", meldt Aissati in gesprek met Ajax1.nl

Uiteindelijk sloot Aissati in de tweede seizoenshelft weer aan bij de selectie en zorgde hij er met een fenomenale treffer voor dat de thuiswedstrijd tegen PSV met 1-0 werd gewonnen. "Ik kwam van ver en uiteindelijk werd het een geweldig seizoen voor mij."

Aissati speelt momenteel in Rusland en heeft het daar prima naar zijn zin. "Ik ben in gesprek over contractverlenging en wil op dit moment nog niet terugkeren naar Nederland. De Russische competitie is namelijk veel sterker dan de Nederlandse. Je hebt hier meerdere sterke teams zoals CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg. Het is totaal niet met Nederland te vergelijken. Toch zal ik in de toekomst waarschijnlijk wel terugkeren in de Eredivisie."