Voorpret bij Cocu: "Alle drie kunnen afstanden overbruggen én goals maken"

18 maart om 14:28

PSV beschikt over een vrijwel fitte selectie voor de Eredivisie-topper tegen Ajax. Alleen Simon Poulsen ontbreekt, maar dat kan de voorpret niet drukken bij Phillip Cocu.

De Eindhovenaren kunnen zondag in eigen huis een gat van vier punten slaan met Ajax, wat een vervroegd titelfeestje zou betekenen. Cocu trapt echter op de rem. "Het is niet de allesbeslissende wedstrijd", zegt de trainer op de clubsite. "Wel een hele belangrijke. Als we winnen en een wat ruimere voorsprong hebben ziet het er goed uit, maar hierna moeten er gewoon nog zes wedstrijden worden gespeeld."

Cocu zag vrijdag op de hersteltraining 'behoorlijk wat frisse koppies'. Hij kan echter weinig met het feit dat PSV er dit seizoen vaak stáát in grote wedstrijden. "Het geeft vertrouwen, maar het gaat erom wat we zondag laten zien. We moeten het maximale geven en brengen. Dat geldt voor iedere speler, maar ook voor het team in zijn totaliteit. Als we daartoe in staat zijn, gaan we een goede wedstrijd spelen."

"Ik vind ze als ploeg heel constant en ze hebben een middenveld dat kan roteren. Alle drie (Bazoer, Gudelj en Klaasen red.) kunnen afstanden overbruggen, maar ze kunnen ook een goal maken", aldus Cocu over Ajax. Hij verwacht een tactisch steekspel. "Meestal zijn het wedstrijden die op en neer gaan. Wedstrijden waarin beide ploegen bepaalde fases van wedstrijden naar zich toetrekken. Bij PSV - Ajax maken details meestal het verschil."