Slapeloze nacht voor PSV'er: "En zie: nu word ik zelfs geselecteerd voor Oranje"

18 maart om 15:09

Jürgen Locadia kan rustig spreken van een hectisch weekje. Op dinsdag werkte de aanvaller met PSV een zinderd Champions League-duel af in Madrid. Vrijdag krijg hij te horen dat hij definitief deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. 

PSV werd dinsdagavond door Atlético Madrid uit de Champions League geknikkerd. "Ik heb moeilijk geslapen", erkent Locadia in gesprek met de NOS. De aanvaller schoot in stadion Vicente Calderón op de paal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-0 en werd PSV na penalty's uitgeschakeld. "De paal, ja... Daar denk ik nog wel eens aan terug. Zeker nu Barcelona de volgende tegenstander had kunnen zijn. Dat was een mooi affiche geweest."

Locadia denkt dat PSV een harde, maar wijze les heeft geleerd in Europa. "We zijn verder dan we denken. We kunnen meer uit onszelf halen dan we dachten. Daarom is PSV-Ajax van komende zondag ook zo belangrijk. Spelen tegen jongens als Griezmann of Godin, dat maak je niet elke week mee. Daar wordt je beter en completer van."

De rechtspoot wordt door trainer Phillip Cocu vrijwel wekelijks gebruiks als linksbuiten. Locadia zag dat aan het begin van het seizoen niet echt zitten. "Maar ik heb de knop omgezet en er mijn eigen invulling aan gegeven. En zie: nu word ik zelfs geselecteerd voor Oranje."