Blind legt keuze uit: "Daarom heeft hij bij Feyenoord een tijdje niet gespeeld"

18 maart om 15:59

Danny Blind heeft slechts één Feyenoorder geselecteerd voor het Nederlands elftal. Na de voorlopige selectie, waar alleen Kenneth Vermeer werd opgenomen, was het geen verrassing dat alleen laatstgenoemde Feyenoord-speler bij Oranje zit. Toch legt Blind de absentie van bijvoorbeeld buitenspeler Eljero Elia uit.

"Eljero heeft een mindere periode doorgemaakt. Daarom heeft hij ook bij Feyenoord een tijdje niet gespeeld'', zei Blind op de persconferentie. Het zelfde geldt voor Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi: "Anwar kwakkelt sinds de winter. Hij speelt niet altijd. Daarom kies ik nu voor Narsingh, maar het aanbod op die positie is niet groot."

Tot slot sprak Blind zijn verbazing uit over Hakim Ziyech, die het Marokkaanse elftal boven Oranje verkoos. De beslissing van de aanvaller van FC Twente, die in het verleden nadrukkelijk in verband werd gebracht met een overstap naar Feyenoord, zag Blind niet aankomen. "Ik had het idee dat hij de intentie had om voor Nederland te spelen. Toen ik hem voor de wedstrijd daarop niet selecteerde, heeft hij voor Marokko gekozen."