De Boer lovend over Cocu: 'Hij heeft heel wat voor z'n kiezen gehad'

18 maart om 16:30

In de aanloop naar de cruciale Eredivisie-ontmoeting tussen PSV en Ajax is er volop ruimte voor lovende woorden. Frank de Boer prijst collega en vriend Phillip Cocu.

PSV pakte vorig seizoen de landstitel af van Ajax. Als iemand hem moest 'beroven', dan maar Cocu, zegt De Boer. "Ik wist al dat hij op de goede weg was. Twee jaar terug heeft hij heel wat voor z'n kiezen gehad, maar hij heeft wel heel duidelijk gezegd wat hij wilde. Daar is hij ook niet van afgeweken. Zie nu het resultaat. Ik ben heel blij voor hem in ieder geval", aldus De Boer zondag op het wekelijkse persmoment in Amsterdam.

De Ajax-trainer heeft het idee dat Cocu de touwtjes strak in handen heeft bij PSV, dat dit seizoen bijna overleefde in de Champions League. "Ik denk dat hij bepaalt wat er gebeurt op de club en dan vooral bij het eerste. Daar is hij aan blijven vasthouden, ondanks een mindere start", ziet De Boer. "Natuurlijk heeft hij ook geleerd van fouten, van gebeurtenissen om zich heen. Maar hij heeft altijd in zichzelf geloofd. Dat is de kracht van hem denk ik."