Jans blij dat ziekenboeg leegloopt: "En we hebben nog wat in het vat zitten"

18 maart om 18:15

De ziekenboeg van PEC Zwolle stroomt leeg richting de slotfase van het Eredivisie-seizoen. Trainer Ron Jans kan in de thuiswedstrijd tegen Willem II zaterdag weer een beroep doen op Sheraldo Becker, Rick Dekker en Stef Nijland. De drie beginnen nog wel op de bank.

Bram van Polen heeft al wel weer een basisplaats. Dat gaat ten koste van Bart Schenkeveld, die de rechtsback de afgelopen tijd verving. Jans is blij dat hij steeds meer spelers op het trainingsveld kan begroeten. "Gisteren deden we al even elf tegen elf en dan zie je meteen dat het voor het niveau hartstikke goed is. En we hebben nog wat in het vat zitten", doelt hij in gesprek met RTV Oost op Ryan Thomas, Gustavo Hebling en Abdel El Hasnaoui, die nog wel ontbreken.

Met nog zeven wedstrijden te gaan wil PEC Zwolle, momenteel de nummer negen van de Eredivisie, een eindsprint inzetten om de play-offs te halen. "Als je bij wilt blijven, móet je morgen winnen", weet Jans. "We kunnen echt geen punten meer laten liggen. We moeten dus ons niveau zien te halen tegen Willem II. En dat lukt ons thuis over het algemeen wat makkelijker dan in uitwedstrijden."