Feyenoord hoopt op Vilhena: 'De toekomst zal uitwijzen of dat zo blijft'

18 maart om 20:55

Feyenoord heeft de hoop op contractverlenging met Tonny Vilhena nog niet opgegeven. De Rotterdammers deden in een eerder stadium al meerdere pogingen om de jonge middenvelder aan zich te binden, maar deze pogingen werden keer op keer afgeslagen

Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, hoopt op een langer verblijf van Vilhena. "Volgens mij is dat alweer een aantal weken geleden, met die aanbieding", begint Gio tegenover RTV Rijnmond. "We weten allemaal de privésituatie omtrent Tonny. Ik heb vaak gesprekken met hem. Voor mij is het belangrijkste dat hij zijn waarde behoudt voor het team zoals hij nu bezig is. Dat is voor mij de belangrijkste taak. En hoe dat uiteindelijk volgend seizoen er komt te zien, kan ik nu ook nog niet zeggen. Dat is aan de club en de gesprekken die zij voeren."

Van Bronckhorst roemt de rol van Vilhena bij Feyenoord. "Tonny is heel belangrijk voor het team. Hij heeft zich teruggeknokt in het team na een moeilijk begin. Hij is belangrijk en dat laat hij de laatste weken zien. Een jongen vanuit de eigen opleiding. Dus dat zijn genoeg redenen dat ik Tonny gewoon een speler vind voor Feyenoord. Maar uiteindelijk moet de toekomst uitwijzen of dat zo blijft", aldus de coach.