Jong Ajax geeft voorsprong weg en verliest 'mini-topper' in Amsterdam

18 maart 2016 om 21:59

Als 'voorgerecht' op PSV - Ajax (zondagmiddag, 16.45 uur) stond er vrijdag een kraker in de Jupiler League op het programma: Jong Ajax - Jong PSV. De Amsterdammers kwamen nog wel op voorsprong, maar een kanppe comeback van de Eindhovenaren zorgden voor een 1-2 uitslag.

In een matige eerste helft waren er kansen voor beide partijen. Zo kreeg Suently Alberto een flinke kans, maar ook Abdelhak Nouri kreeg een beste kans. Het echte spektakel kwam na de rust pas. De tweede helft was amper vier minuten oud toen Frenkie de Jong de Amsterdammers op 1-0 zette. Die goal heeft overigens een pikant randje, aangezien De Jong afgelopen zomer niet alleen naar Ajax kon maar ook naar PSV.

Lang leek Jong Ajax aan het langste eind te trekken, maar tien minuten voor tijd kreeg Jong PSV een strafschop nadat Aleksander Boljevic in het strafschopgebied onderuit gehaald werd. Jordy de Wijs miste in eerste instantie, maar in de reboud was het raak: 1-1. Amper drie minuten later maakte Menno Koch er met een knappe kopbal 1-2 van.

Jong PSV doet door de overwinning goede zaken. De Eindhovenaren stonden elfde, maar stijgen naar de negende plaats. Jong PSV heeft hetzelfde aantal punten als Jong Ajax, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beter (-1 om -11).