Van Basten gooit meer olie op het vuur: 'Ziyech en Tannane domme jongens'

Van Basten gooit meer olie op het vuur: 'Ziyech en Tannane domme jongens'

Gepubliceerd: zaterdag 19 maart 2016 om 07:06za 19-03-2016 om 07:06

Bij Marco van Basten lijkt er het nodige oud zeer te zitten als het gaat om Hakim Ziyech en Oussama Tannane. Hij maakt het duo en hun management met de grond gelijk. "Hakim Ziyech en Oussama Tannane zijn domme jongens en hun managers koekenbakkers", zegt Van Basten in De Telegraaf.

Het tweetal koos voor een interlandloopbaan bij Marokko in plaats van in het Nederlands elftal. "Een domme keus, het zijn gewoon domme jongens. Ze hadden iets meer geduld moeten hebben. Ik vind Ziyech een geweldige speler en Tannane een hele goede, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal", vraagt Van basten zich hardop af.

Van Basten werkte bij sc Heerenveen samen met Ziyech. Raakt diens naam een open zenuw bij de coach? En speelt het mee dat Ziyech Van Basten 'geen toptrainer' noemde? "Dat heeft allemaal niets met mijn reactie te maken. Ik heb normaal met Ziyech gewerkt bij Heerenveen. Hij wilde vorig jaar september gewoon niet wachten op het Nederlands elftal en heeft toen ineens met zijn hart besloten voor Marokko te kiezen. Dan moeten we de zaak niet omdraaien. Het is zijn verantwoordelijkheid en niet die van ons."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws