Willem II'er stellig: "Dat vertik ik! Ik geloof heilig in lijfsbehoud, echt"

19 maart om 10:09

Erik Falkenburg maakt een moeizame periode door met Willem II. De Tilburgers houden in de Eredivisie alleen op doelsaldo nummer zestien Excelsior onder zich. Toch vertikt Falkenburg het om aan de play-offs om degradatie te denken.

"Dat vertik ik! Ik geloof heilig in lijfsbehoud, echt", stelt de 27-jarige middenvelder in BN/De Stem. "We hebben een mindere periode achter de rug. Die moeten we de rug toe keren. Terug naar dat gevoel van voor de winterstop, toen we in een soort flow zaten. De euforie van die zege op Roda JC, daar moeten we naar terug. Dat kan alleen als je je best doet er in te geloven."

Falkenburg vindt het met zeven wedstrijden voor de boeg bovendien nog te vroeg voor conclusies. "Het is niet zo dat we met de rug tegen de muur staan. Elke wedstrijd biedt mogelijkheden voor ons. We zijn dit seizoen zelden kansloos geweest. Natuurlijk voelen we wel wat druk, maar het slechtste is om daar bang van te worden."

Volgens Falkenburg is de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zaterdagavond een goed moment om een moeilijke fase af te sluiten. "Voor de ploeg, voor mezelf. Zo'n week waarin bekend wordt dat de trainer en de technisch manager gaan vertrekken, is daar wel geschikt voor, denk ik. Dat geeft ook wel weer duidelijkheid."