Goalgetter van Ajax: 'Vier weken geleden had iedereen het over een nieuwe spits'

19 maart om 11:51

Arek Milik weet als geen ander dat het tij snel kan keren in de voetbalwereld. De 22-jarige Pool scoorde zes keer in de laatste vier duels van Ajax.

"Vier weken geleden had iedereen het over een nieuwe spits en zat ik twee wedstrijden op de bank", blinkt Milik terug op de clubsite. Inmiddels is hij dus de gevierde man. "Daarom moet ik zorgen dat ik 25 tot 30 wedstrijden goed speel. Dan hoor je niemand meer."

Het stoort Milik dat er wordt gezegd dat hij alleen tegen de kleintjes presteert. "Journalisten schreven over mij dat ik niet goed presteerde in de topwedstrijden, maar ik speelde niet eens", aldus de spits, die het zondag tegen PSV waarschijnlijk wel mag laten zien in een topduel. "De wedstrijd is een beetje een finale voor ons. Als we verliezen wordt het moeilijk om kampioen te worden."

Milik dankt ook Davy Klaassen voor zijn recente vorm. "Davy is een echte nummer 10, die houdt van mooi voetbal en scoren. Ik zei een paar weken geleden ook tegen Davy dat het zonder hem moeilijk voor mij is om een doelpunt te maken. Maar als hij speelt, scoor ik bijna altijd. Ik vind het erg prettig om met Davy te spelen."