Moeizame statistiek Kramer: "Niemand lult toch over Arena-vrees?"

19 maart om 12:13

Feyenoord lijkt na een moeilijke periode weer in rustiger vaarwater beland. De Rotterdammers pakten tien punten uit de laatste vier duels. Ook Michiel Kramer lijkt zijn draai te vinden.

De spits verruilde ADO Den Haag afgelopen zomer voor De Kuip. Daarmee trad hij in de voetsporen van Harry van der Laan (52), die het in 1990 bij Feyenoord mocht proberen. "Ik was verschrikkelijk slecht in duels, eigenlijk veel te lui. Maar ik had wel een kwaliteit: rustig blijven voor de goal. Wat dat betreft zijn er wel wat overeenkomsten met Michiel Kramer", zegt Van der Laan tegen de NOS.

"Maar bij Feyenoord willen ze meer", stelt de oud-spits. "Als Kramer niet scoort, dan heb je niets aan hem. Hij is geen aanspeelpunt, laat anderen niet beter voetballen. Een spits die niets doet, is onmogelijk in De Kuip. Je merkt aan alles dat hij het niet leuk vindt om sprintjes te trekken. De laatste weken doet hij dat wel, voor de trainer en de publieke opinie."

Kramer scoorde pas twee keer in een thuiswedstrijd. Kuipvrees? "Nee joh. Scoren in De Kuip heeft puur te maken met kwaliteit", aldus Van der Laan. "Natuurlijk is er druk. Feyenoord heeft fans van Roodeschool tot Middelburg, daar moet je mee leren omgaan. Maar dat geldt ook voor Ajax. Niemand lult toch over Arena-vrees?"