Paris Saint-Germain legt Van der Wiel boete op na smeuïg incident met Zlatan

19 maart om 19:16

Paris Saint-Germain heeft een boete uitgedeeld aan Gregory van der Wiel. De rechtsback is door zijn werkgever bestraft voor een incident dat plaatsvond tijdens de kampioenswedstrijd van afgelopen weekend. 

De voormalig Ajacied kreeg het in de rust van het treffen met Troyes naar verluidt aan de stok met PSG-vedette Zlatan Ibrahimovic, die eveneens een verleden heeft in Amsterdam. Volgens Franse media vroeg Van der Wiel na fikse kritiek van de Zweedse spits om een wissel bij zijn trainer Laurent Blanc. Dat verzoek werd gehonoreerd. Met de staart tussen de benen verliet de vleugelverdediger vervolgens het stadion.

"Van der Wiel is bestraft door de club, maar ik laat hem bij de wedstrijdselectie, hij is niet geschorst", vertelde Blanc zaterdag aan Franse journalisten. "Hij kan dus gewoon meedoen tegen AS Monaco. Helaas voor hem is hij niet geselecteerd voor het nationale elftal, dus hij is komende week ook bij ons op de training."

Eerder deze week lekten in de Franse media smeuïge details uit over de confrontatie tussen Van der Wiel en Ibrahimovic. De Nederlander, die komende zomer waarschijnlijk transfervrij vertrekt uit Parijs, kreeg behoorlijk op zijn lazer van de spits