Flirtende Ziyech 'ideale opvolger' van Klaassen: "Dat is zeker Ajax-waardig"

19 maart om 19:50

Andy van der Meyde hoopt dat Ajax komende zomer een poging gaat wagen om Hakim Ziyech in te lijven. De voormalig rechtsbuiten van de Amsterdamse topclub laat dat weten in een interview met Ajax1.nl. 

In een gesprek met Van der Meyde gaf de vedette van FC Twente onlangs aan dat hij absoluut openstaat voor een transfer naar Ajax, dan wel PSV. "Als er iemand vertrekt bij Ajax, zie ik hem graag komen. Ik heb hem zien voetballen en gevolgd en zijn goals zijn geweldig, maar zijn overzicht is echt niet normaal. Dat is zeker Ajax-waardig", aldus de realityster, die zich tegenwoordig richt op een carrière als kickbokser. 

"Zijn komst zou afhangen van het vertrek van Davy Klaassen of Riechedly Bazoer. Ik verwacht dat Bazoer nog wel een jaartje blijft, maar Klaassen is denk ik wel klaar voor een stap naar het buitenland. Klaassen is echt een leider, dus het zou echt zuur zijn als hij weggaat. Ziyech zou dan wel een leuke opvolger zijn", besluit Van der Meyde. 

Alles wijst erop dat Ziyech komende zomer verkocht wordt door het financieel geplaagde Twente. In januari had de linkspoot de mogelijkheid om over te stappen naar het Duitse TSG Hoffenheim. Dat avontuur zag Ziyech niet zitten.