Gudelj heeft sleutel tot succes: 'Dan heb je aardig wat van PSV weggeveegd'

19 maart om 23:35

Nemanja Gudelj heeft vol bewondering gekeken naar de Champions League-prestaties van PSV. De Servische middenvelder van Ajax denkt dat de uitputtingslag tegen Atlético Madrid van afgelopen zondag in het voordeel van de Amsterdammers kan gaan werken. 

Gudelj bekeek het treffen tussen Atlético en PSV aandachtig. "Een mooie wedstrijd. Zeker als je weet dat PSV de volgende tegenstander is, ga je er extra op letten", vertelt de middenvelder aan Telegraaf TV. "Natuurlijk is het prettig dat ze verlenging speelden. Maar als je echt als een prof leeft, heb je aan drie á vier dagen genoeg om te herstellen."

De strijdwijze van Ajax voor de Eredivisie-topper van zondag is duidelijk. "Vroeg druk zetten en een hoog tempo hanteren. Ik denk dat als je dat vanaf minuut één doet, ze dan toch een beetje de benen gaan voelen. Als je 120 minuten hebt gespeeld en je moet weer gelijk in een hoog tempo beginnen, ga je de benen wel voelen."

De belangrijkste slag kan zondag wel eens op het middenveld worden uitgevochten. "Daar ligt ook hun sleutel. Ik denk dat als je op het middenveld de slag wint, je aardig wat van PSV hebt weggeveegd. Luuk de Jong is natuurlijk ook een sterk punt van hen, maar ik heb heel veel vertrouwen in onze verdediging", besluit Gudelj.