Brede grijns bij Marcellis: "Je komt in de samenvatting, je komt op internet"

19 maart om 23:49

Voor aanvang van het huidige seizoen had Dirk Marcellis nog nooit gescoord in de Eredivisie. Inmiddels staat de doelpuntenteller van de PEC Zwolle-verdediger al op vier. Zaterdagavond, tijdens het thuisduel met Willem II, was het wederom raak. 

Marcellis (27) krulde de bal fraai binnen met zijn linkervoet. "Het is moeilijk te verklaren. Vanaf het moment dat ik hier kwam geeft de trainer me de vrijheid om mee naar voren te gaan, ook als centrale verdediger", legt de voormalig speler van PSV, AZ en NAC Breda uit aan de NOS. "Dat werpt zijn vruchten af."

"Je hebt natuurlijk wel wat geluk nodig. Sommige ballen komen ineens voor je voeten", vervolgt Marcellis, die in het verleden driemaal uitkwam voor Oranje. "Die kan je dan binnentikken. Dit keer was het een afstandsschot. Dat is ook wel lekker."

De stopper geniet met volle teugen van zijn goals. "Uiteindelijk is dat toch waar het een beetje om draait. Je komt in de samenvatting, je komt op internet. Zo opportunistisch is de voetballerij natuurlijk wel. Ineens sta je in de picture."