Van der Sar vreesde Youtube-hit te worden: 'Dit wás ooit een goede keeper'

Van der Sar vreesde Youtube-hit te worden: 'Dit wás ooit een goede keeper'

Gepubliceerd: zondag 20 maart 2016 om 08:45zo 20-03-2016 om 08:45

Edwin van der Sar kwam vorig weekend eenmalig in actie voor zijn oude club Noordwijk. Onder grote belangstelling keepte de directeur van Ajax een prima wedstrijd, waarin hij zelfs een penalty stopte. Hoewel Van der Sar tevreden terugkijkt op zijn 'rentree', blijft het bij die ene keer.

Een week na het duel met Jodan Boys (1-1) is Van der Sar nog altijd een beetje stijfjes. "Het valt mee. Mijn rug zit een beetje vast, en mijn enkel", zo vertelt de voormalig international in Het Parool. "Vorige week donderdag heb ik volle bak meegetraind met Noordwijk, die nacht had ik moeite in slaap te komen. Mijn lichaam is die inspanning ontwend. Het was leuk, maar eenmalig."

De rentree van Van der Sar op het voetbalveld ging niet onopgemerkt voorbij. Naast de vele toeschouwers was er ook veel (buitenlandse) media aanwezig. Tot verbazing van Van der Sar: "Er was wat meer aandacht dan waar ik op had gerekend. Gelukkig ging het best aardig. Voor hetzelfde geld hobbelt er een bal tussen je benen door en ben je een hit op Youtube: Kijk jongens, dit wás ooit een goede keeper."

Als directeur van Ajax is hij niet vaak meer op het voetbalveld te vinden: "Ik maak in deze functie weken van zestig, zeventig uur. Ben veel op reis. Ook dat maakt me lichamelijk niet veel fitter. Maar af en toe pak ik een traininkje mee bij de jeugd of Jong Ajax en heel soms bij het eerste. Dat wordt gewaardeerd en ik vind het zelf ook leuk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws