Kabasele (op de foto) redde Mbokani indirect bij drama

Gehuurde De Graafschap-aanvaller 'redt' Mbokani tijdens aanslagen in Brussel

Gehuurde De Graafschap-aanvaller 'redt' Mbokani tijdens aanslagen in Brussel

24-03-2016 09:07
7

Dieumerci Mbokani liep op het moment van de aanslagen rond op Zavantem, de luchthaven in Brussel waar twee explosieven tot ontploffing werden gebracht door terroristen. Het bleek dat hij indirect gered werd door Nathan Kabasele, huurling van De Graafschap.

De Congolese spits van Norwich City kwam ongedeerd weg van het vliegveld, maar het had anders kunnen lopen. Op het moment dat hij de vertrekhal wilde binnenlopen, riep zijn vrouw hem terug. Een minuut later ontplofte de eerste bom. Mbokani stond ter hoogte van de taxi's voor de ingang. "Ik wilde eerder binnen, maar mijn vrouw zei te wachten op Nathan Kabasele (door Anderlecht verhuurd aan De Graafschap), die dezelfde vlucht moest nemen."

Hij vervolgt in La Dernière Heure: "Als ik een minuut eerder binnen was, had ik een van de slachtoffers kunnen zijn", aldus een emotionele MbokaniDe aanvaller en zijn vrouw liepen na de explosie weg richting het Sheratonhotel om te ontkomen. "Alle gewonden liepen richting de parking. Plots stapte een Anderlecht-fan op me af. Ondanks dat hij een knieblessure had opgelopen, kwam hij me vertellen dat hij een fan van mij is. Dat raakte me diep."