Schöne strijdt met ex-Ajacied en 'goede vriend': Zo'n grote speler...

Schöne strijdt met ex-Ajacied en 'goede vriend': "Zo'n grote speler..."

Gepubliceerd: zondag 27 maart 2016 om 12:55zo 27-03-2016 om 12:55

Lasse Schöne is bij het nationale elftal van Denemarken geen vaste waarde. De Deen werd na een jaar afwezigheid weer eens geselecteerd, maar moest in het oefenduel met IJsland op de bank plaatsnemen.

Ex-Ajacied Christian Eriksen, tegenwoordig speler van Tottenham Hotspur, begon ten koste van Schöne in de basis. "Het is niet makkelijk om de concurrentie aan te gaan met zo'n grote speler. Het is lastig, maar ik geef niet op", zegt een strijdvaardige Schöne tegen Ekstrabladet. "Hij is een geweldige speler en een goede vriend, maar er is geen reden om niet te blijven vechten", zegt de Ajacied.

"Het zijn zware omstandigheden, maar dat hoort bij voetbal. De concurrentiestrijd met zo'n goede speler maakt me alleen maar beter. Maar ik hoop dat ik wat meer speeltijd krijg", aldus Schöne. "Ik kan ook, zoals ik bij Ajax weleens heb gedaan, als één van de twee controlerende middenvelders spelen. Ik ben echter op mijn best als aanvallende middenvelder."

De oefenwedstrijd Denemarken-IJsland werd overigens gewonnen door de thuisploeg. Na een uur spelen kwam Schöne bij een 2-0 stand in het veld voor Eriksen, waarna het in de laatste minuut van het duel nog 2-1 werd. Dinsdag speelt Denemarken opnieuw een oefeninterland: Schotland is dan de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws