Superboer Driver vertelt anekdote: Goede speler, maar een mafkees

Superboer Driver vertelt anekdote: "Goede speler, maar een mafkees"

28-03-2016 21:16
1

Bij De Graafschap is Andrew Driver bij een club terechtgekomen waar de nuchterheid regeert. Hoe anders was dat bij het Schotse Heart of Midlothian, waar hij veertien jaar voor speelde. Daar maakte de 28-jarige middenvelder gekke dingen mee.

Driver koestert zijn successen met Hearts. "Maar we hadden ook een Litouwse eigenaar en geldschieter, Vladimir Romanov. Wat ik onder hem allemaal meemaakte... Ik had het op moeten schrijven en een boek moeten uitbrengen", vertelt Driver aan Voetbal International."

De Superboer doet een boekje open. Hij verlelt onder meer een anekdote over de Chileen Mauricio Pinilla, die nog actief was op het voorbije WK in Chili. "Goede speler, maar een mafkees. Hij kwam een keer op de club met de mededeling dat hij niet wilde trainen. De reden: hij had gedroomd dat hij een knieblessure had opgelopen, dus was hij bang. Wat denk je? Ze dwongen hem om tóch te trainen en hij liep een kruisbandblessure op. De rest van het seizoen hebben we hem niet meer gezien."

Driver, bij De Graafschap een van de steunpilaren, speelde na voordat hij in Doetinchem terechtkwam ook nog bij het Amerikaanse Houston Dynamo en Aberdeen uit Schotland.