De Tien: meest waardevolle spelers in de Champions League dit seizoen

De Tien: meest waardevolle spelers in de Champions League dit seizoen

Gepubliceerd: dinsdag 5 april 2016 om 10:10di 05-04-2016 om 10:10

Het Champions League-spektakel wordt vanavond hervat met de kwartfinales. De wedstrijden worden belangrijker en de kwaliteit wordt steeds hoger, maar wie zijn de meest waardevolle spelers dit seizoen? Vandaag in De Tien: de meest waardevolle spelers, waarbij doelpunten en assists bij elkaar zijn opgeteld.

10. Lionel Messi
Lionel Messi haalt de top-tien nipt. De Argentijnse aanvaller scoorde weliswaar zes keer voor Barcelona, maar wist maar één keer een ploeggenoot te bedienen. Daarmee is Messi betrokken bij zeven doelpunten.

9. Alexis Sanchez
Ondanks dat Arsenal werd uitgeschakeld in de achtste finale, houdt Alexis Sanchez er uitstekende statistieken op na. De Chileense vleugelaanvaller scoorde drie keer en bediende zijn ploeggenoten vijf keer, en is daarmee betrokken bij acht doelpunten.

8. Neymar
Neymar is samen met Alexis Sanchez de speler die de meeste assists leverde in de huidige jaargang van de Champions League. De Brazilliaan scoorde drie keer voor Barcelona, waardoor ook hij met zijn vijf assists direct betrokken is bij acht goals.

7. Hulk
De krachtpatser van Zenit Sint-Petersburg scoorde viermaal, en wist ook viermaal zijn ploeggenoten te vinden. Hulk is daarmee direct betrokken bij acht doelpunten, wat hem de zevende plek oplevert.

6. Zlatan Ibrahimovic
Net als Hulk scoorde ook Zlatan Ibrahimovic vier keer en ook bediende hij zijn ploeggenoten vier keer. De Zweed komt daarmee op een totaal van acht en zit nog in het toernooi met Paris Saint-Germain. Ibrahimovic is daarom op plaats zes te vinden. 

5. Artyom Dzyuba
Artyom Dzyuba deed het als spits voor Zenit Sint-Petersburg uitstekend in de Champions League. De Rus vond het net zes keer, en gaf twee assists, waarmee hij op een totaal van acht komt. Dzyuba scoorde twee doelpunten meer dan Hulk en Ibrahimovic, waardoor hij op plaats vijf staat.

4. Luis Suarez
Het voltallige MSN is te vinden in de top-tien. Luis Suarez schoot de bal zes keer binnen en gaf drie assists. De Uruguayaan van Barcelona komt daarmee op een totaal van negen, wat hem de vierde plek oplevert.

3. Robert Lewandowski
Robert Lewandowski wist dit jaar al acht keer het net te vinden, en moet alleen Cristiano Ronaldo voor zich duiden in het topscorersklassement. De aanvalsleider van Bayern München scoorde acht keer en bediende één teamgenoot, waarmee hij direct betrokken is bij negen doelpunten.

2. Thomas Muller
Thomas Muller maakte weliswaar één doelpunt minder dan zijn teamgenoot Lewandowski, maar gaf drie assists. Dat maakt tien doelpunten voor de Duitse aanvaller van Bayern München.

1. Cristiano Ronaldo
Op Cristiano Ronaldo staat geen maat. De Real Madrid-vedette scoorde al dertien keer en gaf vier keer de beslissende pass op een ploeggenoot. De Portugees komt daarmee op een totaal van zeventien, wat hem met afstand de eerste plek oplevert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws