Abrupt einde van interlandloopbaan: 'Was bijna mijn familie kwijt door aanslagen'

Abrupt einde van interlandloopbaan: 'Was bijna mijn familie kwijt door aanslagen'

05-04-2016 19:33

Dieumerci Mbokani heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als international voor DR Congo. De spits van Dinamo Kiev, die op huurbasis uitkomt voor Norwich City, voelt zich onjuist behandeld door de voetbalbond. Hij besloot tijdens de aanslagen in Brussel niet af te reizen naar zijn vaderland wegens de tereurdreiging.

De spits was onderweg naar Congo toen hij besloot toch niet af te reizen. "Ik was op het vliegveld van Brussel op het moment van de aanslagen. Meteen daarna heb ik coördinator Theo Binamungu gebeld. Hij beloofde me terug te bellen, maar niemand heeft me teruggebeld", zegt Mbokani tegen de Congolese media.

"Ik ben in Brussel gebleven met mijn familie die ik door de aanslagen bijna kwijt was. Ik heb mijn club gevraagd om me een paar dagen vrij te geven, om het trauma te verwerken. De mensen van de Congolese bond kunnen niet zeggen dat ze hebben geprobeerd om mij naar Kinshasa te laten komen."

Constant Omari, voorzitter van de nationale voetbalbond, kan zich niet vinden in de beslissing van de 30-jarige Mbokani. Teamgenoot Cédric Bakambu maakte hetzelfde mee tijdens de aanslagen in Brussel, maar kwam wel gewoon naar het nationale elftal. "Het leven gaat toch verder, ook na de aanslagen in Brussel. We beraden ons nu op een sanctie. De bondscoach weet hoe wij erover denken", zegt Omari.

Wat betreft Mbokani is zijn loopbaan als international echter al beëindigd. "Ik heb de hele tijd problemen met de bond. Dat is de reden waarom ik besloten heb te stoppen als international. Ik wil niet meer voor Congo spelen. Ik vind dat ik onredelijk behandeld ben."