Van 't Schip gaat voor landstitel: 'Mede dankzij voormalig PSV-target'

Van 't Schip gaat voor landstitel: 'Mede dankzij voormalig PSV-target'

Gepubliceerd: donderdag 7 april 2016 om 20:25do 07-04-2016 om 20:25

John van 't Schip doet het uitstekend met Melbourne City. De Nederlandse trainer finishte twee seizoenen geleden nog als laatste in de A-League. Nu doet de Australische club volop mee in de strijd om het landskampioenschap.

"Het is dat City een stroeve seizoenstart kende en veel spelers ontbraken", stelt Van ’t Schip, die aan zijn tweede periode bij de club bezig is, in gesprek met Voetbal International. "Maar de laatste maanden is iedereen topfit, waardoor we heel constant presteren. Dit seizoen hebben we bovendien al 63 doelpunten gemaakt, een clubrecord. Mede dankzij onze spits Bruno Fornaroli, die topscorer is met 23 goals. Hij was in 2008 nog in beeld bij PSV."

De concurrentie bovenin de Australische competitie is moordend. Brisbane Roar staat met 47 punten bovenaan, Melbourne City staat met slechts drie punten minder op de vierde plek. "Win je de A-League, dan heb je natuurlijk een hoofdprijs, het geeft ook recht op deelname aan de Aziatische Champions League. Maar dé prijs is de zege tijdens de Grand Final. Laten we in elk geval proberen te eindigen bij de bovenste twee. Het voordeel daarvan is dat we tijdens de Finals een ronde overslaan; de halve finale spelen we dan thuis'', zegt Van 't Schip.

De 52-jarige Van 't Schip trainde eerder al Melbourne City tussen 2010 en 2012. In het seizoen 2012/2013 was hij de keuzeheer van het Mexicaanse Guadalajara, maar na een seizoen besloot de voormalig prof weer terug te keren bij Melbourne. Eerder was Van 't Schip trainer bij onder meer Ajax, het Nederlands elftal (beide als assistent) en FC Twente. Als voetballer stond hij liefst elf jaar onder contract bij Ajax, waar hij 273 keer in actie kwam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Melbourne City FC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws