Cambuur raakt aanwinst weer kwijt: Als je vorig jaar in Engeland tekent...

Cambuur raakt aanwinst weer kwijt: "Als je vorig jaar in Engeland tekent..."

08-04-2016 14:04
5

Het verblijf van Kevin van Veen in Leeuwarden blijft beperkt tot een halfjaar. De spits, die vorige week in de degradatiekraker tegen De Graafschap (2-2) zijn eerste goal voor SC Cambuur maakte, keert terug naar Scunthorpe United.

De Engelse club zocht deze week contact met Van Veen. "Ze willen me graag terug", laat hij weten aan Omroep Brabant. Scunthorpe stelde vorige week een nieuwe manager aan. "Ik heb met hem en de eigenaar van de club gesproken. Ze zien me als een belangrijke speler en willen me graag terug."

Van Veen ziet het zelf ook helemaal zitten, mede doordat zijn verblijf bij Cambuur geen onverdeeld succes is. "Ik mis mijn teamgenoten en de omgeving daar is ook aangenaam. Of mijn carrière verloopt zoals ik had verwacht? Als je vorig jaar in Engeland tekent, denk je niet dat je nu in Leeuwarden zit."

"Maar dat wil niet zeggen dat het ergens mis is gegaan. Als je zoals ik nu in de Eredivisie mag acteren, kun je niet zeggen dat ik het slecht heb gedaan", zegt Van Veen, die in tegenstelling tot Engeland in Nederland anoniem over straat kan. "Dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben geen held, maar gewoon een mens. Die Friese nuchterheid bevalt me wel."