Jongste telg Maldini treedt in voetsporen van legendarische vader en opa

Jongste telg Maldini treedt in voetsporen van legendarische vader en opa

12-04-2016 18:34

Christian Maldini is in de voetsporen getreden van zijn vader Paolo en zijn grootvader Cesare. De 19-jarige verdediger is het derde lid van de legendarische AC Milan-familie die de aanvoerdersband van de Rossoneri mag dragen.

De jongeling speelt, net als zijn vader, in het centrum van de verdediging en maakt indruk in de jeugdopleiding van Milan. Maldini kreeg de aanvoerdersband zaterdag om tijdens het duel van het hoogste jeugdteam van AC Milan tegen Novara.

Hiermee kreeg de jongeling de mogelijkheid om de Milanese beloftenploeg te leiden en een eer te bewijzen aan zijn grootvader Cesare, die onlangs op 84-jarige leeftijd overleed. Cesare Maldini speelde ruim twaalf jaar voor de Italiaanse grootmacht en mocht in 1963 de Europacup I omhoog houden.

Ook de vader van Christian, Paolo Maldini, is een ware clublegende in Milaan. De verdediger speelde 25 seizoenen voor de club, werd zeven keer kampioen van de Serie A en won maar liefst vijf keer de Champions League. Na 902 wedstrijden in het shirt van Milan hing Maldini in 2009 zijn voetbalschoenen aan de wilgen.