'Manchester City leidt de race om handtekening van Serie A-wonderkind'

'Manchester City leidt de race om handtekening van Serie A-wonderkind'

14-04-2016 12:46
1

Manchester City ligt naar verluidt in poleposition in de strijd om de handtekening van Amadou Diawara. De achttienjarige middenvelder moet zo'n vijftien tot achttien miljoen euro kosten, meldt Corriere di Bologna.

Diawara maakt indruk in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Bologna nam hem afgelopen zomer over van San Marino Calcio uit de Serie C, maar de controleur heeft zich razendsnel aangepast. Hij speelde al dertig duels in de Serie A, waarvan 27 als basisspeler. De goede optredens van Diawara zijn ook de Europese topclubs opgevallen. Een transfer deze zomer ligt dan ook voor de hand.

Ook Bologna legt zich inmiddels neer bij een vertrek van Diawara, die voornamelijk bij clubs uit de Premier League geliefd zou zijn. De Rossoblu denken dat een transfer van Diawara naar Engeland voor hen financieel het meest aantrekkelijk is. Naast de vaste transfersom hoopt de club door middel van bonussen ook in de toekomst te profiteren.

Manchester City lijkt ondertussen aan kop te gaan in de race voor Diawara. Trainer Pep Guardiola, die komende zomer aan de slag gaat in het Etihad Stadium, heeft The Citizens verzocht de Guineeër vast te leggen.