Champions League-deelnemer: 'Het was zeker niet 'wauw' in Nederland'

Champions League-deelnemer: 'Het was zeker niet 'wauw' in Nederland'

14-04-2016 20:45
1

Roda JC haalde in de winterstop een leger aan nieuwelingen naar Kerkrade. Niet elke speler heeft zich de laatste maanden kunnen onderscheiden, maar Georgy Zhukov is een schot in de roos.

De middenvelder maakt wekelijks een goede indruk bij Roda. "Ik wist dat ik het niveau zou aankunnen", aldus Zhukov, die in de eerste seizoenshelft nog actief was in de Champions League met Astana FK en wordt gehuurd van Standard Luik, tegen Het Laatste Nieuws.

"Ik heb intussen al meer dan zeventig wedstrijden op de teller staan als profvoetballer. Het was zeker niet 'wauw' om in Nederland aan de slag te gaan. De Eredivisie is een goed niveau om mij verder te ontwikkelen. Het is zeker geen stap terug. Over het algemeen ben ik tevreden van mijn prestaties tot nu toe."

Zhukov heeft nog geen idee waar hij na dit seizoen speelt. "Ik heb nog niets gehoord uit Luik. Ik ben daar ook totaal niet mee bezig. Dit seizoen focus ik mij volledig en alleen op Roda JC. Ik wil in alle wedstrijden op mijn positie de beste proberen te zijn. Sinds mijn verhuur heb ik nog nooit met iemand van Standard gesproken. Voor mij is dat ook geen probleem. Ik moet alleen zorgen dat ik wekelijks een zo hoog mogelijk niveau haal."