'Wegen van ADO en tweetal lijken te scheiden na sterk verlaagde aanbiedingen'

'Wegen van ADO en tweetal lijken te scheiden na sterk verlaagde aanbiedingen'

15-04-2016 10:02
6

Timothy Derijck en Vito Wormgoor zijn waarschijnlijk aan hun laatste maanden bezig bij ADO Den Haag. De twee transfervrije spelers gaan niet akkoord met de aanbieding die ADO hen deed, meldt het Algemeen Dagblad.

Derijck schrok van het voorstel van de Haagse club. De 28-jarige Belg mag blijven als hij meer dan de helft van zijn salaris inlevert. Het is tekenend voor de zorgelijke situatie bij ADO, dat ondanks de binnengekomen miljoenen van eigenaar Hui Wang flink moet bezuinigen. Derijck is al op de tribune gezet, omdat zijn contract automatisch verlengd zou worden als hij 25 duels zou spelen.

Ook Wormgoor is op weg naar de uitgang. Zijn zaakwaarnemer Dirk van Burik is niet onder de indruk van het voorstel van technisch manager John Metgod. "Het is niet zo dat ik na dat gesprek dacht: dit moeten we doen", aldus Van Burik. Wormgoor is normaal gesproken een vaste waarde in het hart van de defensie. Dit seizoen kwam de 27-jarige verdediger 23 keer in actie.

Thomas Kristensen, ook transfervrij, heeft nog niets vernomen van ADO. "Ik wil blijven, heb me ingeschreven voor de trainerscursus en ik wacht af. Maar eerlijk gezegd, lijkt het er somber uit te zien", laat hij weten.