'Serieuze buitenlandse belangstelling voor motor van succesvol NEC'

'Serieuze buitenlandse belangstelling voor motor van succesvol NEC'

19-04-2016 13:30
1

Gregor Breinburg is de stille kracht bij het succesvolle NEC Nijmegen, dat dit seizoen als promovendus uitstekende prestaties heeft geleverd. De middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld van Sparta Praag.

Dat meldt Omroep Gelderland, dat bronnen rond NEC heeft die het nieuws bevestigen. Ook New York City FC wordt genoemd, door de Gelderlander. "Dat clubs interesse tonen, betekent dat ik dit seizoen goed presteer." De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2018 en moet daarom wel een transfersom opleveren. NEC haalde Breinburg in 2014 naar Nijmegen. De middenvelder kwam over van De Graafschap, waar hij eveneens een vaste waarde was. In Nijmegen heeft hij zich doorontwikkeld.

Afgelopen seizoen werd Breinburg met NEC kampioen van de Jupiler League en nu gaat hij als een speer. Sparta Praag reikte overigens tot de kwartfinales van de Europa League, waarin Villarreal te sterk bleek. Of de Tsjechische topclub zich al heeft gemeld bij NEC - en bereid is een transfersom te betalen - is niet bekendgemaakt door de omroep.