De Tien: spelers die terug kunnen keren in de Eredivisie

De Tien: spelers die terug kunnen keren in de Eredivisie

20-04-2016 10:10
5

Zowel John Heitinga als Dirk Kuijt keerde afgelopen zomer terug naar de Eredivisie. Twee mannen die een rentree maakten bij hun oude cluppie, de terugkeer van Heitinga was geen succes, maar Kuijt laat zien dat het ook goed kan uitpakken. Vandaag in De Tien: spelers die mogelijk ooit terugkeren in de Eredivisie.

Toby Alderweireld (Ajax)
Toby Alderweireld flirtte onlangs met Ajax. De Belgische verdediger heeft er wel oren naar om zijn carrière in Amsterdam af te sluiten. Alderweireld heeft het grootste gedeelte van zijn carrière in Amsterdam beleefd en gaf aan daar heel gelukkig te zijn geweest.

John Guidetti (Feyenoord)
John Guidetti gaf eerder al aan dat Feyenoord nooit meer uit zijn bloed gaat. De Zweed speelde in het seizoen 2011/12 voor de Rotterdammers en werd een ware publiekslieveling. Guidetti wist in 23 wedstrijden twintig keer het net te vinden. Hij maakte onder meer een hattrick tegen Ajax.

Luis Suarez (Ajax)
De Uruguayaan maakt momenteel furore bij Barcelona, maar hoopt ooit een keer terug te komen bij Ajax. Suarez gaf onlangs aan dat hij terug wil keren naar het team dat hem heeft laten groeien, aan Europa heeft laten wennen en in Europa bekend maakte.

Arjen Robben (PSV)
Arjen Robben hintte eerder dit jaar naar een terugkeer bij PSV. De Groninger heeft nooit beloofd terug te komen naar de Eredivisie, maar heeft nog altijd een speciaal gevoel bij PSV. Technisch manager Marcel Brands gaf reeds aan dat Robben meer dan welkom is. Laten we hopen dat Robben zijn carrière in Nederland afsluit. 

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar zal wellicht al sneller plaatsvinden dan vooraf gedacht. Naar verluidt kan Ajax Huntelaar dankzij een speciale clausule gratis overnemen van Schalke 04. Geconfronteerd met deze clausule toonde de spits onlangs een brede grijns. 

Alex (PSV)
Alex Rodrigo Dias da Costa, in Eindhoven ook wel bekend als Alex de Tank, gaf aan een fantastische tijd te hebben gehad bij PSV. De Braziliaanse mandekker hoopt ooit nog terug te keren in Nederland, misschien wel om te spelen. Tegenwoordig speelt hij trouwens bij AC Milan. 

Maxwell (Ajax)
Maxwell heeft in het verleden aangegeven zijn loopbaan graag af te sluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon. De Brazilliaan zei dat zijn hart altijd open staat voor de Amsterdamse club.

Heurelho Gomes (PSV)
Heurelho Gomes verdedigt momenteel het doel van Watford FC. De voormalig publiekslieveling van PSV heeft nog één grote droom: terugkeren in Eindhoven. Gomes respecteert zijn contract bij Watford, maar wil graag praten als PSV komt. De Braziliaan gaf aan zich thuis te voelen in de lichtstad.

Hyun-Jun Suk (Ajax)
Hyun-Jun Suk kwam op bijzondere wijze binnen bij Ajax. De Zuid-Koreaan vroeg op het trainingsveld of hij mee mocht trainen, dwong een stage én uiteindelijk een contract af. Volgens Suk is terugkeren bij Ajax het grootste doel in zijn leven.

Robin van Persie (Excelsior)
Robin van Persie wil zijn carrière het liefst beëindigen bij Excelsior. De topscorer allertijden van het Nederlands elftal zei dat dat Excelsior in zijn hart zit. Volgens Van Persie draait alles om de liefde voor het spelletje bij de Rotterdamse club. Met een terugkeer zou de welbekende cirkel rond zijn.