Eredivisie-flops: hopeloze Feyenoorder en onzorgvuldige Ajacied

22 april 2016 om 12:00

Een midweekse speelronde en dus ook midweekse flops. Voor een aantal spelers waren de doordeweekse wedstrijden absoluut geen succes. Tijd voor de flops!

Jurgen Mattheij (Excelsior)
Voor de Rotterdammers was er woensdag vrij weinig aan de hand. Tot Mattheij zijn tweede gele kaart pakte, acht minuten voor tijd. In no-time stond het 2-0 voor FC Twente. Dan ben je echt de schlemiel.

Oskar Zawada (FC Twente)
De Pool staat al een paar weken in de basis bij de Tukkers, maar wacht nog steeds op zijn eerste treffer. Tegen Excelsior werd hij na 61 minuten gedesillusioneerd naar de kant gehaald.

Denys Oliynyk (Vitesse)
Vroeg in de wedstrijd tegen PSV had Oliynyk de kans om er een écht duel van te maken. Hij hielp de grote kans omzeep door niet om Moreno heen, maar tegen de Mexicaan aan te schieten. Daar leek hij de rest van de wedstrijd last van te hebben.

Marko Vejinovic (Feyenoord)
Hij speelde al niet lekker en als je dan ook nog op zo’n manier een strafschop mist, maak je het ons wel erg makkelijk. Het is niet het seizoen van Vejinovic en dat zal het ook niet meer worden.

Lucas Andersen (Willem II)
Begon vrij aardig bij Willem II, maar de laatste weken gaat hij net als de rest van de ploeg kopje onder. Donderdag was hij in Leeuwarden dramatisch. Een terugkeer naar Ajax? Dat wordt op deze manier een moeilijk verhaal.

Christian Santos (NEC)
Het is alles of niets met Santos. Tegen PEC Zwolle was hij zeer gefrustreerd en maakte opnieuw een slaande beweging, ditmaal richting Thomas Lam. Geen goede beurt voor Santos.

Anthony Limbombe (NEC)
Nog een NEC'er die dramatisch was. De speelse vleugelspeler was niet in vorm, leidde met balverlies een tegentreffer in en werd vroeg in de wedstrijd gewisseld.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
In principe de beste speler van de Friezen, maar tegen Ajax onzichtbaar. Als hij een stap hogerop wil zetten, zal hij zich in dit soort wedstrijden moeten laten zien, zoals Miralem Sulejmani ooit wél deed. Al bleek dat uiteindelijk geen garantie voor succes…

Wout Droste (Heracles Almelo)
Als je zó makkelijk doelpunten weggeeft, solliciteer je nadrukkelijk naar een plek bij de flops. Het is gelukt, Wout. Je staat erbij! Dankzij zijn te korte terugspeelbal maakte Elia de 2-2.

Amin Younes (Ajax)
Net als Riechedly Bazoer zit Younes in een mindere periode. Vrij vervelend voor Ajax, dat zich geen enkele misstap meer kan veroorloven. Younes was tegen Heerenveen afwezig en leed vaak balverlies.

Andreas Ludwig (FC Utrecht)
Als zelfs de stille motor Ludwig het laat afweten, heeft Utrecht een probleem. Laten we voor de Domstedelingen hopen dat het tegen De Graafschap een gevalletje 'slechte generale, goede première' was.