Chinezen wilden Sparta overnemen: 'Als ze aandelen willen, dan kan dat'

Chinezen wilden Sparta overnemen: 'Als ze aandelen willen, dan kan dat'

22-04-2016 11:59
3

Sparta-voorzitter Rob Westerhof heeft aan zijn periode als bestuurder van Philips en PSV goede contacten in Azië overgehouden. Hij werd zelfs benaderd door Chinezen die de Rotterdamse club wilden overnemen.

"Dat hebben ze wel gevraagd, maar Sparta is niet te koop. Klaar is Kees", zegt Westerhof tegen Langs de Lijn En Omstreken. "Als ze een paar procent van aandelen willen overnemen of sponsor willen worden, dan kan dat. Maar niet meer dan dat. Sparta is een club waar hele families bij zijn betrokken. Het verkopen van de club gaat nooit gebeuren."

Sparta hoopt wel de vleugels uit te slaan in Azië. "We hebben een uitstekende technische staf en een uitgebalanceerde selectie. Dat blijft prioriteit nummer één. Maar daarnaast moet je kijken naar nieuwe ontwikkelingen", legt Westerhof uit. Hij zoekt naar samenwerkingsverbanden en Chinese sponsoren. Om dat te bewerkstelligen werkt de preses hard aan de naamsbekendheid van Sparta.

"We zijn momenteel opnames aan het maken van trainingstechnieken. Daar is van een ongelooflijk aantal scholen belangstelling voor, dus je moet niet gek opkijken als er straks in China allemaal Sparta-voetballertjes rondlopen", aldus Westerhof, die ook in contact staat met een Engelse club.