NK FIFA 16: Ali Riza Aygün Nederlands kampioen FIFA

NK FIFA 16: Ali Riza Aygün Nederlands kampioen FIFA

23-04-2016 17:57
10

Ali Riza Aygün mag zich Nederlands kampioen FIFA 16 noemen. De Eindhovenaar was in de finale een paar maten te groot voor Brian James Hespol.

Het Real Madrid van Brian had geen moment zicht op een goed resultaat tegen Ali's oppermachtige Bayern München. Na de 2-0 in de eerste finale eindigde de return in een duidelijke 3-0 overwinning voor de winnaar. Ali is daardoor de nieuwe Nederlands kampioen FIFA, pakt de bokaal met de grote oren én gaat aan de haal met de hoofdprijs: een geheel verzorgde voetbalreis ter waarde van 1250 euro.

"Come oooon", was de eerste reactie van Ali Riza, die samen met zijn twee vrienden de overwinning bejubelde. "Er was wel een kwaliteitsverschil, denk ik. De comeback tegen Bas (halve finale, 2-0 achter) is mijn hoogtepunt."

Ali Riza is niet de enige die met mooie prijzen naar huis gaat. Nummer twee Brian wint Puma-voetbalschoenen ter waarde van 200 euro. Bas Quist won de troostfinale en déélt de prijs (twee controllers voor een console naar keuze) met nummer vier Steven.

Ali Riza Aygün is uiteindelijk de beste van ruim 5000 deelnemers aan het NK, dat werd georganiseerd door VoetbalPrimeur. De finale op het kantoor in Amsterdam bestond uit in totaal 32 FIFA-koningen en is in zijn geheel terug te kijken op https://www.twitch.tv/voetbalprimeur