Barcelona boekt monsterzege dankzij vier doelpunten van Suarez

Barcelona boekt monsterzege dankzij vier doelpunten van Suarez

23-04-2016 22:20
27

FC Barcelona heeft drie punten bijgeschreven in de spannende Spaanse titelstrijd. Barça ploeterde lange tijd, maar won mede dankzij vier doelpunten van Luis Suarez uiteindelijk eenvoudig met 6-0 van Sporting Gijon. Opvallend: drie doelpunten vielen uit een strafschop. Door de zege staan de Catalanen weer bovenaan.

Barcelona kwam al vroeg op voorsprong dankzij een rake kopbal van Lionel Messi. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar Sporting Gijon kreeg op slag van rust twee enorme kansen. Tot twee keer toe haalde Barcelona een bal van de lijn.

Een half uur voor het eindsignaal viel de bevrijdende treffer. Luis Suarez was het eindstation van een mooie aanval. Op aangeven van Andres Iniesta schoof de Uruguayaan in de 2-0 binnen. Het tweede doelpunt van Barça had niet mogen tellen, omdat Suarez buitenspel stond. Voor de Zuid-Amerikaan was het zijn vijftigste doelpunt van het seizoen.

De score liep daarna hoog op voor Barcelona. Met drie doelpunten, waarvan twee vanaf de penaltystip, van Suarez en een rake strafschop van Neymar boekte Barcelona uiteindelijk een eenvoudige zege. Barcelona blijft door de overwinning koploper in de Primera Division. De Catalanen hebben evenveel punten als Atletico Madrid, maar wel een beter onderling resultaat. Real Madrid volgt op één punt.