LIVE-discussie: Feyenoord in vertrouwde formatie, Ten Hag kiest voor Barazite

LIVE-discussie: Feyenoord in vertrouwde formatie, Ten Hag kiest voor Barazite

24-04-2016 16:45
72

Feyenoord en FC Utrecht trappen zondag om 18.00 uur af in de bekerfinale. De Rotterdammers kunnen voor het eerst sinds 2008 een hoofdprijs veroveren, terwijl de Domstedelingen de KNVB Beker voor de vierde keer in de historie kunnen winnen. De laatste keer was in 2004.

Bij Feyenoord keren Dirk Kuyt, Karim El Ahmadi en Eric Botteghin zoals verwacht terug in de basis. Het drietal kreeg woensdag tegen Heracles Almelo rust. Ook Terence Kongolo, die tegen de Heraclieden zijn rentree maakte, staat opnieuw aan de aftrap. Ditmaal als linksback. Dat gaat ten koste van Miquel Nelom, die in Almelo nog de aanvoerdersband droeg. Verder houdt trainer Giovanni van Bronckhorst vast aan de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Daardoor zitten ook Bilal Basacikoglu en Marko Vejinovic weer op de bank.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag kiest voor het spitsenduo Sébastien Haller en Nacer Barazite. Ruud Boymans, woensdag in het competitieduel met De Graafschap (2-0 nederlaag) nog basisspeler, begint op de bank. Naast Barazite keren ook Mark van der Maarel en Bart Ramselaar terug in de basisformatie. Patrick Joosten en Ruben Ligeon maken plaats voor dat tweetal. Filip Bednarek begint als verwacht onder de lat. De goalie is de vervanger van Robbin Ruiter, die niet inzetbaar is wegens een handblessure.

Opstellingen

Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Botteghin, Van Beek, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt, Vilhena; Toornstra, Kramer en Elia.

FC Utrecht: Bednarek, Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum; Strieder, Ramselaar, Ludwig, Janssen; Barazite en Haller.