Koploper Leicester City heeft eerste prijs binnen: Mahrez Player of the Year

Koploper Leicester City heeft eerste prijs binnen: Mahrez Player of the Year

24-04-2016 23:00
3

Riyad Mahrez is zondagavond verkozen tot PFA Player of the Year. De Algerijnse sterspeler van Leicester City werd verkozen boven onder meer Jamie Vardy, Harry Kane en Mesut Özil. 

Naast de 25-jarige Mahrez, Kane, Vardy en Özil waren ook Dmitri Payet en N'Golo Kanté genomineerd voor de prestigieuze prijs, die aan het einde van het Premier League-seizoen jaarlijks wordt uitgereikt tijdens een gala. Mahrez speelde zondagmiddag nog een hoofdrol tijdens de 4-0 zege van zijn club op Swansea City. Al na enkele minuten tekende de linkspoot voor de openingstreffer. 

Door de winst staan The Foxes met nog drie competitieduels te spelen acht punten voor op achtervolger Tottenham Hotspur. Mocht Leicester dit seizoen inderdaad kampioen van Engeland worden, dan heeft Mahrez een gigantisch aandeel gehad in die sensationele prestatie. De international maakte zondag zijn zeventiende treffer van deze jaargang. Bovendien was hij goed voor elf assists. 

Dele Alli
Tottenham Hotspur-talent Dele Alli (20) is verkozen tot Young Player of the Year. Spurs blunderde eerder op de dag door een document te laten lekken waarin te lezen was hoe de middenvelder, die tijdens zijn debuutseizoen op het hoogste niveau al tien keer scoorde, reeds gefeliciteerd werd met zijn award. Zondagavond werd die 'primeur' bevestigd. Alli had concurrentie van Kane, Ross Barkley, Jack Butland, Philippe Coutinho en Romelu Lukaku.