Van Almelo naar Champions League: 'Ik ben ontzettend dankbaar voor transfer'

Van Almelo naar Champions League: 'Ik ben ontzettend dankbaar voor transfer'

25-04-2016 09:01
2

Het gaat goed met Oussama Tannane bij Saint-Etienne. De middenvelder is basisspeler bij zijn club, waarmee hij ook nog eens in de race is voor een Champions League-ticket.

In Frankrijk zijn ze gecharmeerd van Tannane, die in januari overkwam van Heracles Almelo. De Nederlandse Marokkaan kiest vaak voor de voetballende oplossing. "Je merkt bij onze supporters ook dat ze daarvan houden. Ik ben geen jongen van een balletje terug. Ik ga voor die actie. Dat zien onze fans graag. Ik speel met rugnummer vier. Maar als het aan onze supporters ligt, ga ik komend seizoen met nummer tien spelen. Ze vinden dat dat nummer beter bij mij past", zegt Tannane tegen Voetbal International.

Als het aan de 22-jarige Tannane ligt, heeft hij zijn plafond nog lang niet bereikt. Voorlopig is hij op zijn plek bij Saint-Etienne. Tannane heeft het zo naar zijn zin, dat hij lang niet in Nederland is geweest. Daar komt snel verandering in. Tannane wil afscheid nemen van de mensen bij Heracles.

"Ik ben die club ontzettend dankbaar voor de transfer die ik heb gemaakt. Zodra het mogelijk is ga ik naar Almelo om afscheid te nemen van iedereen die betrokken is bij Heracles. Van de fans tot de voorzitter", aldus Tannane, die volgend seizoen zomaar in de Champions League kan spelen. Op het moment staat Saint-Etienne vijfde, maar is het gat met nummer twee Olympique Lyon slechts twee punten. In Frankrijk staan nog drie wedstrijden op het programma.