Van Ajax naar Italië: Wie weet had ik anders 200 keer voor Juve gespeeld

Van Ajax naar Italië: "Wie weet had ik anders 200 keer voor Juve gespeeld"

28-04-2016 08:38
14

Ouasim Bouy vindt het te makkelijk om achteraf te stellen dat zijn overstap van Ajax naar Juventus op achttienjarige leeftijd te vroeg kwam. In januari 2012 verkaste de middenvelder naar Turijn. 

"Juve is in alles een topclub. Ik stond daar op het trainingsveld met Pirlo, Buffon en Del Piero. Natuurlijk was het wennen, aan alles. Bij Ajax kwam ik uit een vertrouwd nest. Ineens krijg je verantwoordelijkheden, ben je op jezelf aangewezen. Binnen drie maanden sprak ik Italiaans. Je wordt sneller een kerel", legt Bouy - dit seizoen door Juve verhuurd aan PEC Zwolle - uit in het Algemeen Dagblad. 

In zijn tweede seizoen bij De Oude Dame liep hij een pittige knieblessure op. "Een blessure komt nooit uit, maar dit was echt héél vervelend, want vanaf het begin ging het goed. Wie weet had ik anders tweehonderd keer voor Juve gespeeld."

Nog altijd heeft Bouy (22) het geloof dat hij uiteindelijk kan slagen bij de kampioen van de Serie A. Zijn succcesvolle verblijf in Zwolle maakt hem naar eigen zeggen alleen maar sterker. "Bovendien heeft Juventus al twee keer mijn contract opengebroken en verlengd. Daar spreekt veel vertrouwen uit."

No Poll