De wereld van Alderweireld stond even stil: Iedereen was er kapot van

De wereld van Alderweireld stond even stil: "Iedereen was er kapot van"

28-04-2016 12:09
2

Volgens Toby Alderweireld stond zijn wereld even stil nadat Tottenham Hotspur maandagavond niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Leicester City zit daardoor in een zetel in de Engelse titelstrijd.

Alderweireld beseft terdege dat de Spurs hun eigen glazen hebben ingegooid. Het verschil tussen de nummer één en twee van de Premier League is nu zeven punten. Leicester kan zondag op bezoek bij Manchester United al kampioen worden. "De wereld stond stil voor een minuut. Je wilt het verwerken, maar het juiste antwoord dient zich niet aan", zei de Belg volgens The Sun. "Iedereen was er kapot van. Dat was hetzelfde voor de spelers, de staf en de fans."

Wedden

Meer odds

Tottenham kwam tegen WBA nog wel op voorsprong door een eigen doelpunt van Craig Dawson, maar de verdediger maakte er in de 73e minuut ook 1-1 van. "We verdienden de zege, maar soms krijg je in het voetbal niet wat je verdient", aldus Alderweireld. "Het was heel pijnlijk, zeker voor eigen publiek en in deze fase van de titelstrijd. Als we slecht hadden gespeeld was het makkelijker geweest, maar we verzuimden de wedstrijd af te maken."

De 27-jarige oud-Ajacied probeert ook naar de positieve zaken te kijken. De Spurs liggen op koers voor Champions League-kwalificatie én staan boven aartsrivaal Arsenal. "De fans zien wat we er allemaal voor doen. Ze weten dat we een jonge selectie hebben die alles geeft. Dat voelt het publiek aan, ze merken dat er iets speciaals gebeurt bij deze club."