Leeds geniet weer van ex-Eredivisie-aanvaller: 'De jongen laat het zien'

Leeds geniet weer van ex-Eredivisie-aanvaller: 'De jongen laat het zien'

28-04-2016 17:49

Jordan Botaka heeft zichzelf weer op de kaart gezet bij Leeds United. De vleugelaanvaller heeft een moeilijke periode achter de rug in Engeland, maar liet zich in de voorbije weken weer gelden.

Botaka ruilde Excelsior afgelopen zomer in voor een avontuur in Leeds, maar is sinds de aanstelling van coach Steve Evans in oktober veroordeeld tot het spelen voor de beloften. Tot vorige week. Botaka speelde op 19 april een kwartier mee in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers en was afgelopen weekend met een assist belangrijk in het duel met Hull City (2-2).

Coach Evans is dan ook positief over de Congolees. "Hij heeft zeker een kans op een toekomst hier", aldus de coach op de clubwebsite. "Natuurlijk is dat moeilijk te bepalen na een kwartier tegen The Wolves en een tweede helft tegen Hull, maar de jongen heeft laten zien dat hij zich erg graag wil bewijzen. Ik vind dat hij dat ook heeft gedaan. Ik ben blij voor Jordan. Het is een goede knul en een professional. Het doet hem pijn wanneer hij niet bij het team zit."

Botaka heeft bij Leeds nog een contract tot medio 2017. Tot dusver speelde hij in zeventien competitiewedstrijden mee met de Engelse club.