UEFA Cup: Marseille en Stuttgart winnen

20-10-2005 23:02

CSKA Moskou- Olympique Marseille 1-2 Titelverdediger CSKA Moskou is de groepsfase vanavond slecht begonnen. De Russen gingen in eigen huis met 1-2 ten onder tegen de Franse Olympique Marseille. De Fransen genoten van een comfortabele 0-2 voorsprong met rust, dankzij goals van Lamouchi en Niang. Vlak na rust leek de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te komen, maar Ignashevic schoot een gegeven strafschop slap in, waardoor Barthez makkelijk redding kon brengen. In de 80e minuut kreeg CSKA alsnog de eretreffer, op naam van Wagner Love. Stade Rennes - VfB Stuttgart 0-2 Lang leek het een doelpuntloos gelijkspel te worden in Rennes, totdat de Duitsers op hun geheel eigen wijze in de slotfase dodelijk toesloegen. De wedstrijd was gedurende de wedstrijd in evenwicht en het was dan ook een mooi duel voor de neutrale kijker. In de 88e minuut kreeg het duel dan alsnog zijn eerste doelpunt. Het was uiteindelijk Jon Dahl Tomasson die bij de rommelige en gelukkige goal de bal met zijn knie als laatst aanraakte. Één minuut later benutte Ljuboja een penalty en besliste daarmee de wedstrijd. Halmstad ? Hertha BSC 0-1 Hertha is erin geslaag om hun eerste wedstrijd in groep C te winnen. De formatie uit Berlijn had het betere van het spel op bezoek bij Halmstad en keerde dan ook verdiend met de drie punten terug naar Duitsland. Toch kwam de winnende goal pas twintig voor tijd tot stand. Bastürk gaf de bal vanaf rechts goed voor, waar Neuendorf stond om de bal in te schieten. Viking FK - AS Monaco 1-0 AS Monaco blijft sukkelen. Momenteel heeft de ploeg al tien punten achterstand op koploper Olympique Lyon en ook op Europees niveau wil het nog niet echt vlotten. In een wedstrijd waarin de Fransen eigenlijk beter waren, werd uiteindelijk toch met 1-0 verloren. Op een natte grasmat tekende Nhleko in de 18e minuut voor de enige treffer van de avond en schonk zijn team daarmee de winst en drie punten in Groep A. Andere uitslagen: Shakhtar Donetsk - PAOK Saloniki 1-0 Zenit St. Petersburg - Vitoria Guimaraes 2-1 Steaua Boekarest - RC Lens 4-0 FC Basel - Strasbourg 0-2