De Boer: 'Ik vind het echt een hele goede speler, hij past zeker bij Ajax'

De Boer: 'Ik vind het echt een hele goede speler, hij past zeker bij Ajax'

29-04-2016 14:31
27

Frank de Boer volgt komende zondag twee spelers van FC Twente met bovengemiddelde belangstelling. Zakaria El Azzouzi en Hakim Ziyech komen op bezoek in de Arena.

El Azzouzi wordt sinds de jaarwisseling door Ajax verhuurd aan Twente. De aanvaller doet het naar behoren en keert in de zomer terug naar Amsterdam. "Normaal gesproken wel", bevestigt De Boer op de persconferentie. "Het is hartstikke goed dat hij veel aan spelen is toegekomen. Hij is ook belangrijk geweest voor FC Twente. Het is goed voor zijn carrière dat hij veel speelt."

In de Arena ligt hoe dan ook een 'Jan Vertonghen-scenario' op de loer. De Belg scoorde jaren geleden als RKC-huurling tegen Ajax. "Voor beide partijen is het geen ideale situatie", vervolgt de Ajax-trainer over El Azzouzi. "In Nederland doen we het zo. Je hebt hem uiteindelijk zelf verhuurd. Laten we hopen dat hij het rustig aan doet, maar dat geloof ik niet als ik de interviews heb gelezen. We hopen hem in de tang te houden, maar het blijft een speler om in de gaten te houden."

Ook Ziyech houdt de gemoederen bezig. De Boer: "We moeten in eerste instantie de lijn naar hem uitschakelen. Hij kan het verschil maken en dat heeft hij al gedaan. Anderzijds denk ik dat wij goede verdedigers hebben die hem hopelijk in de tas hebben." Was Ziyech een goeie voor Ajax geweest? "Dat heb ik al zo vaak gezegd. Ik vind het echt een hele goede speler, laat dat duidelijk zijn. En dat hij bij Ajax past geloof ik ook zeer zeker. Maar ik heb er geen spijt van. Uiteindelijk staan we bovenaan."