Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Veltman: 'Als hij de bal over vijftig meter op de stropdas wil leggen, lukt dat'

Veltman: 'Als hij de bal over vijftig meter op de stropdas wil leggen, lukt dat'

Gepubliceerd: vrijdag 29 april 2016 om 16:50vr 29-04-2016 om 16:50

Joël Veltman is dicht bij zijn derde landstitel met Ajax. De Amsterdammers moeten nog twee keer winnen en tegelijkertijd hopen dat PSV niet al te enthousiast aan het doelsaldo werkt. Veltman kijkt daarom ook met een schuinoog naar de verrichtingen van de rivaal zondag.

Waar Ajax het op eigen veld opneemt tegen FC Twente, is PSV gastheer van SC Cambuur. "Cambuur strijdt voor z'n laatste kans, dus dat is gunstig voor ons", doelt Veltman in gesprek met AT5 op het verschil in doelsaldo tussen de titelkandidaten. Dat is momenteel zes goals in het voordeel van Ajax. "Ik denk niet dat het een walk-over wordt."

Ajax kan zich in ieder geval geen misstap veroorloven, beseft Veltman. De verdediger is op zijn hoede voor Twente. "Ze hebben voorin een paar goede spelers lopen en achterin staat het nu beter. We gaan volle bak geven." Absolute sterspeler van de Tukkers is Hakim Ziyech. "Wij hebben ook beelden gekeken. Als hij de bal over vijftig meter op de stropdas wil leggen, dan doet hij dat."

Hoewel de ontknoping nadert, merkt de verdediger weinig van stress in de spelersgroep van Ajax. "We zijn heel ontspannen. Vandaag op de training werd er veel gelachen. Maar we hebben nu maar één wedstrijd vol in het vizier, en dat is thuis tegen Twente. Pas daarna kijken we verder naar De Graafschap."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws