'Hand van Hiddink-opvolger direct zichtbaar: 64 miljoen voor Courtois'

'Hand van Hiddink-opvolger direct zichtbaar: 64 miljoen voor Courtois'

30-04-2016 09:23
6

Thibaut Courtois mag weg bij Chelsea. Antonio Conte, de nieuwe manager en opvolger van Guus Hiddink, zou het licht op groen hebben gezet om hem te verkopen. Maar dat moet naar verluidt wel tegen een duizelingwekkende transfersom.

Courtois maakte de laatste maanden geen gelukkige indruk meer bij Chelsea, de resultaten vielen dit seizoen dan ook zwaar tegen. Het gerucht ging dat Real Madrid interesse had om hem over te nemen, ook Paris Saint-Germain werd al genoemd. Die geruchten leken ongeloofwaardig, omdat Courtois nog een contract heeft tot 2020, maar Conte zou hem volgens The Times nu tóch willen verkopen.

Wedden

Meer odds

Het feit dat Courtois zelf om een transfer heeft gevraagd speelt een grote rol in dit besluit. Hij wil ook volgend seizoen in de Champions League spelen en maakte dat kenbaar bij Conte. De vraagprijs kan een struikelblok vormen, want Conte wil ten minste 64 miljoen euro voor de Rode Duivel. Chelsea kan zodoende flink winst maken op de doelman, die in het verleden voor negen miljoen euro van Racing Genk werd gekocht.