Arsenal legt bal voor Champions League weer bij City na 'protestwedstrijd'

Arsenal legt bal voor Champions League weer bij City na 'protestwedstrijd'

Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2016 om 20:23za 30-04-2016 om 20:23

Arsenal heeft thuis tegen Norwich City flink geluk gehad. De Londenaren wonnen weliswaar van de nummer negentien van de Premier League (1-0), maar kwamen in de eerste helft een paar keer goed weg. De strijd om de derde plek - goed voor een ticket in de Champions League - is in volle gang. De vierde plek is goed voor een ticket voor de voorrondes.

Arsenal wist wat het te doen stond: flink aan de bak om de derde plek over te nemen van Manchester City. De twee clubs stonden gelijk in punten, maar City komt zondag pas in actie tegen Southampton en heeft dus nog een wedstrijd tegoed. The Gunners van Arsene Wenger liggen onder vuur en moesten thuis wat laten zien tegen laagvlieger Norwich City. Dat gebeurde lange tijd niet, behalve op de tribunes.

Een gedeelte van de fans protesteerde tegen het beleid en vooral tegen Wenger, terwijl Arsenal in het eerste halfuur veel meer balbezit had, maar minder schoten loste dan Norwich. De gasten verdedigden goed in het Emirates Stadium. Zij frustreerden Arsenal en hielden de Arsenal-fans stil. Nathan Redmond kreeg voor rust twee goede kansen, maar hij werd tot twee keer toe gestuit door Petr Cech.

Daarna zorgden Gary O'Neil en nogmaals Redmond voor gevaar, maar een goal zat er niet in voor Norwich. De kansen waren voor rust voor Norwich, maar in de tweede helft sloeg Arsenal toe via Danny Welbeck, die koud in het veld stond. Hij werd aangespeeld door de impopulaire Olivier Giroud en vuurde raak: 1-0. Een mooie volley van Mesut Özil werd vervolgend gekeerd, waarna in de slotfase alleen nog geprotesteerd werd. Het bleef bij 1-0 en de bal ligt nu bij City.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws