PSV besteedt extra aandacht aan Ajax-voorsprong: 'Niet laten liggen'

PSV besteedt extra aandacht aan Ajax-voorsprong: 'Niet laten liggen'

30-04-2016 20:59
16

De opdracht voor PSV in de wedstrijd tegen SC Cambuur is bekend: veel doelpunten maken. De Eindhovenaren hebben, met nog twee duels te gaan, een achterstand qua doelsaldo op koploper Ajax. In punten staan de twee rivalen gelijk.

Phillip Cocu weet wat de bedoeling is. "We moeten er alles uithalen en tot de laatste seconde scherp zijn. Wel moeten we daarbij in eigen kunnen blijven geloven en het op onze eigen manier blijven doen. We hebben deze week in de training wel meer aandacht besteed aan de afronding, hoewel we dat normaal ook altijd doen", vertelt Cocu in het Algemeen Dagblad. "Ook in blessuretijd zijn er misschien nog kansen en die mogen we niet laten liggen.''

Cocu gelooft nog volop in de titel. "Ik heb nog steeds het gevoel dat wij bij twee overwinningen kampioen zijn. Wij moeten de wedstrijd gewoon zo snel mogelijk naar ons toetrekken. Zoveel goals hebben ze de laatste tijd niet tegengekregen. Ook Ajax won er maar met 0-1. Wij zullen er echt niet zomaar zes of zeven inschieten, maar zullen er zeker alles aan doen." Over de opstelling kon Cocu, zoals gewoonlijk, nog niets loslaten. "In de eindfase kunnen altijd nog andere keuzes worden gemaakt, als de wedstrijd erom vraagt."