Barcelona boekt plichtmatige zege in Sevilla na vroege rode kaart

Barcelona boekt plichtmatige zege in Sevilla na vroege rode kaart

30-04-2016 22:20
3

FC Barcelona heeft zich zaterdagavond weer aan kop van de Primera Division genesteld. In navolging van de Madrileense concurrenten schreven de Catalanen drie belangrijke punten bij in de titelstrijd. Real Betis werd met 0-2 verslagen.

Barcelona dwong aanvankelijk weinig grote kansen af, maar werd al snel in het zadel geholpen in Sevilla. Heiko Westermann kon namelijk al na 35 minuten inrukken met zijn tweede gele kaart na een overtreding op Ivan Rakitic. Het was uitgerekend de Kroaat die vijf minuten na rust de ban brak voor de equipe van coach Luis Enrique. Toch duurde het daarna lang voordat Barça de drie punten veiligstelde.

Uiteindelijk was het Luis Suarez die voor de bevrijdende tweede goal tekende. Na een schitterende steekpass van Lionel Messi dook de oud-Ajacied alleen op voor doelman Antonio Adán. Het was voor Suarez vervolgens een koud kunstje om het pleit te beslechten. Daarmee tekende hij alweer voor zijn 34e competitietreffer van het seizoen.

Barcelona en Atlétco hebben nu elk 85 punten, maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Catalanen. Real Madrid volgt op één punt afstand. Er zijn nog twee duels te spelen in Spanje.